Lõhekebab koriandrikastmega

Posted by
|
Grillhooaeg on täies hoos ning nädalavahetuseks lubatakse miskit täitsa suveilmalaadset. Seega võib kindel olla, et suurem osa kalameestest lükkab kalalt tagasi jõudes grilli sooja. Miks mitte seekord aga kostitada ennast ja sõpru tavapärasele grillribile lisaks ka mõnusa ja mahlase lõhekebabiga?

Info

  • Valmistamise aeg: 15 minutit
  • Käik: pearoog
  • Sööjate arv: neli

Koostisained

  • 700g nahata lõhefileed, lõigatuna 4cm kuubikuteks
  • sool ja pipar
  • 60ml oliiviõli
  • 60ml hakitud koriandripealseid
  • 2spl röstitud, hakitud seedripähkleid
  • 2tl riivitud sidrunikoort
  • 4tk lavašši

Valmistamine

Kui Sul on gaasigrill, siis kuumuta see veidi üle keskmise kuumuse. Söegrilli puhul mängi küpsetusresti kõrgusega sütest, et vältida õrna kala liigset kuivatamist. Lüki lõhetükid kebabivarrastele ning maitsesta poole teelusika soolaga ja veerand teelusika pipraga. (korrigeeri neid koguseid vastavalt isiklikule eelistusele). Seejärel aseta vardad grillile ning grilli neid aeg-ajalt pöörates 4 – 6 minutit, kuni kõik tükid on muutunud ühtlaselt kergelt läbikumavateks.
Võta väike kauss kus sega kokku oliiviõlist, koriandrilehtedest, seedripähklitest ja sidrunikoorest kaste.
Serveerimisel aseta taldrikule lõhekebab, nõrista peale kastet ning kõrvale murra korralik tükk lavašši.

Liitu artikli aruteluga