Haugi lõigud

Posted by
|

Räägitakse, et haug maitseb kõige paremini sügisel kuid minu jaoks on haug sama maitsev ka südasuvel! Selle retsepti tarbeks ma eeldan, et sul on korralik, mõõdus haug püütud ning puhastatud võimalikult vahetult peale püüdmist.



Info:

Valmistamise aeg: 20-30 minutit
Käik: Pearoog
Sööjate arv: Neli

Koostisained:

  • Kaheksa 5cm paksust haugi lõiku
  • 4 õhukest sidruni- või laimilõiku
  • 2 spl. sidruni- või laimimahla
  • soola ja valget pipart
  • 3 spl. jahu, sõelutud
  • 3 spl. (päevalille)õli
  • 75 g võid, soovitavalt kergelt soolatud
  • 2 spl. peenikeseks hakitud murulauku

Kaunistamiseks:

  • 4 kirsstomatit
  • 4 kimbukest murulauku

Varustus:

  • Paksu põhjaga haudepann
  • Majapidamispaberit
  • Õhukese põhjaga praepann
  • Serveerimisalus

Ettevalmistus:

Pese haugilõigud külma veega. Aseta lõigud 2 minutiks haudepannile keevasse vette, kuhu on eelnevalt lisatud sidruni- või laimiviilud. Kahe minuti pärast võta lõigud veest välja ning hoia neid jooksva külma vee all kuni nad on täielikult jahtunud. see protseduur võtab haugi liha kenasti luudelt lahti. Uuesti jahtunud lõikudel eemalda soomused ning loputa veelkord külma veega. Nüüd, kus nad on puhtad, kuivada lõigud majapidamispaberiga ning hõõru nad kokku sidruni- või laimimahlaga. Jäta lõigud vähemalt 10 minutiks sedaviisi mahladesse pehmenema.  Nüüd kuivata lõigud uuesti majapidamispaberiga, määri kokku soola ja pipra seguga ning kõige lõpuks paneeri jahus.

Valmistamine:

Kuumuta praepann õliga, lisa 25 grammi võid ning oota kuni võist tekkinud vaht on pea aegu täielikult kadunud. Nüüd alanda kuumust ning prae haugilõike 12 kuni 15 minutit et nad muutuksid mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Serveerimine:

Võta haugilõigud pannilt ning aseta nad teineteise kõrvale eelsoendatud serveerimisaluse keskele. Eemalda pannilt õli ja või jäägid ning sulata veel kuumal pannil 50 grammi võid. Vala sulavõi haugilõikudele. Puista lõikudele peeneks hakitud murulauk, ning kaunista tulemus murulauguvarte ja poolikute kirsstomatitega.

Serveerida koos keedetud kartuliga.

Add a comment