Ahjus valmistatud säinas

Posted by
|

Hiiumaal ning Saaremaal tõmmatakse praegusel ajahetkel ilusat kevadist säinast ämbritega välja. Väiksemad tegelased rändavad loomulikult oma särjest sugulastega kõrvuti nöörile kuivama kuid mõnest suuremast tegelasest võiks valmistada vahelduseks midagi mõnusat ja maitsvat, mille valmimist ei peaks kuude kaupa ootama. Üheks lahenduseks pakun välja alljärgneva lihtsalt valmiva ahjuroa retsepti.

Info

  • Valmistamise aeg: 45 minutit
  • Käik: pearoog
  • Sööjate arv: kaks

Koostisained

  • 1 korralik säinas
  • 2-3spl hapukoort
  • 2spl majoneesi
  • soola
  • pipart

Valmistamine

Puhasta säinas soomustest ning vabasta ta sisikonnast. Seejärel pese korralikult külma vee all. Lõika kala ilusateks umbes 3-4cm paksusteks “steikideks”. Mida väiksem kala, seda paksemad tükid lõika. Määri saadud steigid soola ja pipraga kokku ning aseta kõrvale senikauaks kui kastet ette valmistad. Kastme jaoks sega lihtsalt kokku hapukoor ning majonees. Aseta säinatükid ahjuvormi ning kühvelda tükkidele peale 2/3 hapukoore ja majoneesi segust. Seejärel sega tükke vormis nii, et nad oleksid ilusti kreemisesse kasukasse mässitud.

Nüüd kata ahjuvorm fooliumiga ning aseta 200 kraadisesse ahju küpsema. Sel ajal kui kala on ahjus, tegele nende toiduainetega, mida plaanid kalale kõrvale pakkuda. Koori ja keeda kartulid või riis. Küpseta kala ahjus senikaua, kui ta on juba pea-aegu küpse. Katsu mõnda paksemat tükki kahvliga, et küpsemise astet kindlaks teha. Siis võta vorm ahjust välja, eemalda foolium ning pintselda kalad pealt kokku varem allesjäänud hapukoore/majoneesi seguga ja pista tagasi ahju. Seekord ilma fooliumita. Proovi veel 15 minutit vastu pidada ning siis on hõrk roog valmis. Võta vorm ahjust ning serveeri koos värskelt keedetud kartulite või riisiga. Peale puista näpuotsaga maitserohelist ning naudi!

Liitu artikli aruteluga

Add a comment