Lõhesteik sidruniga grillil

Avaleht Forums Kalakoht.ee Kalad Lõhesteik sidruniga grillil

  • This topic is empty.
Viewing 0 reply threads
  • Author
    Posts
    • See hõrk roog sobib suurepäraselt suuremale seltskonnale valmistamiseks tavapäraste suviste grill-lihade ja šašlõkkide kõrvale või aseaineks. Lõhe asemel võib kasutada ka forelli, vikerforelli või siiga.

      Info

      Valmistamise aeg: 2 tundi 10 minutit
      Käik: pearoog
      Sööjate arv: neli

       
      Koostisained

      1spl peeneks hakitud värsket tilli
      2 purustatud küüslauguküünt
      2spl oliiviõli
      50ml laimimahla
      100ml sidrunimahla
      100ml apelsinimahla
      pipart ja meresoola
      4 x 200g lõhesteiki koos nahaga
      2 väikest sidrunit
      2 keskmist apelsini
      1 laim
      250g punaseid kirsstomateid
      2spl balsamiäädikat
      100g lehtsalatit

       
      Valmistamine
      Sega kaussi kokku till, küüslauk, pool oliiviõlist, laimi-, sidruni- ning apelsinimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Seejärel lao lõhesteigid madalasse mitte-metallist kaussi ning vala neile saadud segu peale. Kata pealt toidukilega ning aseta kaheks tunniks külmkappi marineerima.

      Sel ajal, kui kala kapis maitseid kogub, lõika apelsinid, sidrunid ning laim sektoriteks. Tee seda kausi kohal, et väärtuslikku mahla kaotsi ei läheks. Sega samas kausis kokku saadud sektorid, tomatid, balsamiäädikas ning allesjäänud oliiviõli.

      Aseta lõhesteigid grillile, nahapoolega vastu grilli. Grilli steike suletud grillil 3 minutit mõlemalt poolt või kuni nahk on krõmps ning küpsusaste on selline nagu Sa seda soovid.

      Serveeri steike salatilehtedel ning peale aseta tomati-tsitruseliste salatit. Võid veel kõige peale nõristada sutsuke balsamiäädikat, kui soovid.

Viewing 0 reply threads

You must be logged in to reply to this topic.

Pinnavirvendus [RSS]

Viewing 1 - 5 of 54 items

Värsket Foorumites