Linask grillil

Avaleht Forums Kalakoht.ee Kalad Linask grillil

  • This topic is empty.
Viewing 0 reply threads
  • Author
    Posts
    • Linask oma maitsva valge lihaga on üks minu isiklikke lemmikuid. Kuigi mõnedes veekogudes on neil juures tuntav mudamaitse, on selle leevendamiseks mitmeid meetodeid. Näiteks piimas leotamine ning marineerimine annavad häid tulemusi. Paraku on mõnel juhul mudamaitsest lahti saamine pea aegu, et võimatu. Sellisel puhul kasutan ma alati toimivat nippi – püüan oma linaskid edaspidi mujalt. Ka meie poelettidel on tihtipeale linask kenasti esindatud ning nende puhul pole ma veel mudamaitset kohanud. Alljärgneva retsepti tarbeks on vaja kaks suuremat, või neli väiksemat linaskit.

       
      Info

      Valmistamise aeg: 30 minutit
      Käik: pearoog
      Sööjate arv: neli

       
      Koostisained

      Kaks suurt või neli väiksemat linaskit
      sidrunimahla
      soola
      pipart
      5 oksakest rosmariini
      võid
      tüümiani
      salveid
      100ml oliiviõli

       
      Valmistamine
      Puhasta linaskid ning pese või pühi majapidamispaberiga ta seestpoolt puhtaks. Piserda kalu nii seest kui väljast sidrunimahlaga ja seejärel hõõru kokku soola ja pipraga. Võta kaks kolmandikku maitserohelisest, haki peeneks ning sega vähese võiga. Täida saadud massiga kalade kõhud.

      Hõõru kalad väljastpoolt allesjäänud maitserohelisega kokku. Seejärel võta toidukile, määri kalad ettevaatlikult kokku oliiviõliga ning mässi tihedalt toidukilesse.

      Aseta sel moel saadud kalapakikesed 15 minutiks külmkappi marineeruma.

      Kui aeg on täis, võta kalad külmikust, eemalda toidukile ning aseta linaskid üksteise kõrvale grillile. Grilli mõlemalt poolt 5 – 10 minutit, olenevalt kalade suurusest.

Viewing 0 reply threads

You must be logged in to reply to this topic.

Pinnavirvendus [RSS]

Viewing 1 - 5 of 54 items

Värsket Foorumites