Kala õlletaignas

Avaleht Forums Kalakoht.ee Kalad Kala õlletaignas

  • This topic is empty.
Viewing 0 reply threads
  • Author
    Posts
    • Taignas kala on minu üks lemmikumaid snäkke. Fritüüritud krõmpsuva koorikuga mahlased kalasuutäied – mis võiks olla mõnusam õhtul teleka ees mugimiseks? Käesolevas retseptis on taigna valmistamisel kasutatud vee asemel õlut, mis lisab taignale õhulisust ning annab mõnusa tummise maitse.

       
      Info

      Valmistamise aeg: 20 minutit
      Käik: Snäkk
      Sööjate arv: neli

       
      Koostisained

      1kg kalafileed
      350g nisujahu
      1,5tl soola
      1,5tl paprikapulbrit
      2 (500ml) purki külma õlut
      õli (praadimiseks)

       
      Valmistamine
      Sega 250g jahu, sool ning paprikapulber segamini. Seejärel lisa jahule õlu, pidevalt segades, et klimpe ei jääks. Tee tainas nii vedel, et ta vaevalt – vaevalt lusika katab, kui see taignakausist välja tõsta. See võib tunduda küll liialt vedel, kuid paksema taigna korral jääb see peale küpsetamist nätske, mitte mõnusalt krõmpsuv nagu vaja.

      Aseta tainas kõrvale ning pane fritüür või sügav pann õliga sooja. Parim on maapähkliõli, kuid sobib igasugune taimeõli. Kuumuta õli 190 kraadini.

      Lõika kalafileed ribadeks (4-5cm laiuseks) ning eemalda võimalikud luud. Seejärel paneeri neid allesjäänud jahu sees, et nad oleksid kaetud ühtlase õhukese jahukihiga. Jahu aitab taignal paremini kala külge hakata.

      Kui õli on kuum, kasta kalaribad taignasse, lase üleliigsel taignal ära tilkuda ning prae neid 2 – 3 kaupa kuni tainas on kuldpruun.

      Aseta valmis kalakrõpsud paberile nõrguma.

       

      Head isu!

Viewing 0 reply threads

You must be logged in to reply to this topic.

Pinnavirvendus [RSS]

Viewing 1 - 5 of 54 items

Värsket Foorumites