Grillitud haug – a la margarita

Avaleht Forums Kalakoht.ee Kalad Grillitud haug – a la margarita

  • This topic is empty.
Viewing 0 reply threads
  • Author
    Posts
    • Haug on kala. mida annab valmistada väga erinevat moodi. Eriti siis, kui tegu on värskelt püütud kalaga. Kuid ka peale pikka sügavkülmas seismist on tegu endiselt väga maitsva lihaga kalaga, kui teda enne valmistamist turgutada mõnetunnise muna- ning piimasegus leotamisega. Alljärgnev retsept on mõjutatud Hispaania köögist ning võiks pakkuda meeldivat vaheldust tavapärastele valmistusviisidele.

       

      Info

      Valmistamise aeg: 90 minutit
      Käik: pearoog
      Sööjate arv: neli

       

      Koostisained

      1 värske haug (1.5 – 2kg isend oleks ideaalne)
      2-3 spl oliiviõli
      1/4 värske laimi mahl
      sorts tekiilat
      küüslaugupulbrit
      tšillipulbrit
      köömneid
      värsket peterselli
      soola
      pipart
      märgasid lepalaaste

       

      Valmistamine

      Fileeri haug ning eemalda võimalikult palju luid. Kata fileede mõlemad pooled oliiviõliga. Pigista pool laimi mahlast kummalegi fileele. Piserda fileede siseküljele tequilat ning seejärel ülejäänud ülaltoodud maitseained. Jäta umbes tunniks marineeruma.

      Pane grill sooja. Kui grill on kenasti kuum, aseta gillile märjad lepalaastud. Kui grillialune on kenasti suitsune, aseta haugifileed grillile, siseküljega allapoole. Küpseta 2-3 minutit, pööra ringi ning küpseta veel 2-3 minutit. ÄRA LASE ÜLE KÜPSEDA! Fileed peaksid olema niisked ning liha õrn.

      Kala kõrvale sobiks samas vaimus sibula, mango ning punase viinamarja salat. Soovi korral veidikene punast pipart, kui armastad tulisemat toitu ning valmis ta ongi.

Viewing 0 reply threads

You must be logged in to reply to this topic.

Pinnavirvendus [RSS]

Viewing 1 - 5 of 54 items

Värsket Foorumites